tv1-infografika.jpg
portfolio/id18/tv1-infografika-mobile.jpg

Ustvarjanje unikatne infografike za TV1 spletne novice

V ozadju vsakega odličnega projekta stoji obilica truda, domišljije in kreativnosti. Predstavitveni video za TV1 Spletne Novice ni bil nobena izjema. Ta razburljiv projekt je razkril notranje delovanje, ki je vodilo do ustvarjanja animirane infografike, ki je zajela gledalčevo pozornost že ob prvem ogledu.

Vse se je začelo z idejo. Ekipa za projekt je sestavila celoten koncept zgodbe, ki je bil osnova za nadaljnje korake. Odločili so se za zgodbo, ki bi v kratkem času zajela bistvene informacije in hkrati ohranila gledalčev interes.

Nato je prišel scenarij. Besede so postale most med idejo in vizualizacijo. Skrbno izbrane besede so dale vsakemu kadru pomen in ga povezale v tekočo pripoved. Scenarij je bil kot zemljevid, ki je usmerjal ekipo skozi ustvarjanje.

Grafično oblikovanje je bilo srce projekta. Ekipa je ustvarila edinstvene elemente, ki so dali animaciji življenje. Vsak element je bil premišljeno zasnovan, da bi se popolnoma vklopil v celotno zgodbo. Ti elementi so nato sestavili v animatik, osnovo za prihodnje korake.

Ko so imeli osnovno animacijo pripravljeno, se je začelo delo v programu After Effects. Grafični material je bil združen, pretvorjen in preoblikovan, da bi ustvarili vizualno privlačno in dinamično animacijo. Vsak posamezen kadrovi so bili skrbno sestavljeni, da so ustvarili neprekinjen tok informacij.

Spremni govor je bil naslednji ključni korak. Besede, ki jih je izgovoril glasovni igralec, so dodale čustva, razlago in razsežnost k animaciji. Vsebina je morala biti natančna in prepričljiva, saj je gledalce popeljala skozi celoten video.

Glas predstavitvenega videa je posodil priznani glasovni igralec Mitja Švener. Njegov izrazit glas je bil popolno dopolnilo animaciji. Za popolno zvočno izkušnjo je skrbela ekipa pod vodstvom zvočnega obdelovalca Janija Raku. Zvočni efekti so dodali globino in realizem, ki je animacijo dvignil na višjo raven.

Da bi video popolnoma zaživel, je bila dodana zvočna spremljava. Glasba in zvočni efekti so bili izbrani tako, da so poudarili čustva, ustvarili vzdušje in gledalcem omogočili popolno potopitev v svet animacije.

V zaključku je bil predstavitveni video rezultat strastnega dela in sodelovanja celotne ekipe. Vsak korak - od koncepta do glasu - je prispeval svoj del k končnemu izdelku. Video ni le prenašal informacij, temveč je ustvaril resnično doživetje, ki je gledalce popeljalo v čaroben svet animacije in novic.

Spletna stran je v izdelavi. Hvala za razumevanje.
Onstran idej