Piškotki

Pravilnik o piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih strežnik pošlje spletnemu brskalniku, spletna stran pa jih nato shrani na uporabnikov računalnik ali pametno napravo.

Piškotki nam omogočajo, da vam lahko omogočimo čim boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Obstajajo različne vrste piškotkov. Nekateri piškotki prihajajo neposredno z naše spletne strani – »lastni piškotki«, nekateri piškotki prihajajo iz tretjih strani, ki se naložijo na naši spletni strani – »piškotki od drugod«.

Piškotki so lahko na vaši napravi ali brskalniku shranjeni različno dolgo. Sejni piškotki so iz vašega računalnika ali naprave izbrisani takoj, ko zaprete brskalnik. Trajni piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku ali napravi dokler jih ne izbrišete ali dokler ne poteče njihov čas veljavnosti.


KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE

Piškotke uporabljamo zato, da bolje razumemo našo stranko. Z uporabo piškotkov lahko optimiziramo in izboljšamo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Uporabljamo naslednje piškotke:

  • NUJNI PIŠKOTKI - ti piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • ANALITIČNI PIŠKOTKI - ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.
  • OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI – namenjeni so sledenju obiskovalcev po spletu. Namenjen je prikazu oglasa, relevantnega za posameznega uporabnika.
  • PIŠKOTKI DRUŽBENIH OMREŽIJ - Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

*Na naši spletni strani uporabljamo Google Analytics za vodenje statistike obiskanosti naše spletne strani. Google ima svoj pravilnik zasebnosti, ki si ga lahko ogledate tukaj. Če želite blokirati njihove piškotke obiščite Google Analytics opt-out stran.

SEZNAM PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

Ime Ponudnik Veljavnost Namen
Cookie Consent d-vitamin.si 1 leto Shrani soglasje uporabnika za določeno domeno.
__cfduid statcounter.com 1 leto ID piškotek za storitev Cloudflare.
t.php c.statcounter.com Do konca seje Beleži statistične podatke o obnašanju obiskovalca na spletni strani. Podatki se uporabljajo za interno statistiko.
_ga d-vitamin.si 2 leti Statistika ogledov spletne strani.
_gat d-vitamin.si 1 dan Statistika ogledov spletne strani.
_gid d-vitamin.si 1 dan Statistika ogledov spletne strani.
sc_is_visitor_unique d-vitamin.si 2 leti Ta piškotek je namenjen štetju, kolikokrat je bila stran oblikovana s strani različnih obiskovalcev. To je narejeno tako, da se obiskovalcu pripiše naključni ID, da se ne bi istega obiskovalca štelo dvakrat.
statcounter_bounce d-vitamin.si Do konca seje Ugotavlja, ali je stranka zapustila spletno stran takoj. Informacija se uporablja za interno statistiko.
statcounter_session d-vitamin.si Do konca seje Zbiranje statističnih podatkov o obisku spletne strani obiskovalca, kot npr. popvprečen čas preživet na strani, št. Obiskov ipd.
is_unique statcounter.com 5 let Ta piškotek beleži pogostost obiskov in koliko časa obiskovalec preživi na spletni strani.
is_visitor_unique statcounter.com 2 leti Ta piškotek je namenjen štetju, kolikokrat je bila stran oblikovana s strani različnih obiskovalcev. To je narejeno tako, da se obiskovalcu pripiše naključni ID, da se ne bi istega obiskovalca štelo dvakrat.
r/collect doubleclick.net Do konca seje Ta piškotek pošilja Google Analyticsu podatke o napravi in obnašanju obiskovalca.
sc_medium_source d-vitamin.si Trajni Ugotavlja, kako je obiskovalec prišel na spletno stran. To informacijo uporablja upravljalec spletne strani, da lahko vrednoti uspešnost oglaševanja.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Obiskovalec spletne strani lahko spremeni in prilagodi rabo piškotkov v posameznih spletnih brskalnikih. Privzete nastavitve v večini brskalnikov zahtevajo dovoljenje za uporabo piškotkov. Če želite, lahko v svojem spletnem brskalniku blokirate naše piškotke. Opozarjamo vas, da zaradi blokiranja piškotkov spletna stran ne bo delovala pravilno ali enako učinkovito.

Spodaj so povezave do nekaterih spletnih brskalnikov, kjer lahko prilagodite rabo piškotkov:

SPREMEMBE PRAVILNIKA O PIŠKOTKIH

Ta Pravilnik o piškotkih stopi v veljavo z dnem 19.6.2019. V prihodnje lahko posodobimo ta pravilnik. Če bomo v tem pravilniku naredili ključno spremembo, vas bomo o tem obvestili, vseeno pa vas prosimo, da redno preverjate ta pravilnik, da boste na tekočem z najnovejšo različico Pravilnika o piškotkih.

Spletna stran je v izdelavi. Hvala za razumevanje.
Onstran idej